BŐRTÍPUSOK / Száraz bőr

 

Gyógynövény specialista száraz bőrre KRÄUTERVITAL KLASSZIKUSOK A jól bevált gyógynövények a bőrtípushoz igazítva
 INFORMÁCIÓ A száraz bőr gyakran áttetsző, fakó és matt. A bőr kipirosodásra és ráncosodásra hajlamos, feszül és érdes tapintású. Általában hajlamos a szarusodásra és az idő előtti bőröregedésre.
OKOK A bőr zsír- és nedvességszabályozásában zavar lép fel. A száraz bőrnek gyakran genetikai okai vannak. A faggyútermelés csökken, a felhám kevesebb nedvességet tud megkötni. Az életvitel, a nem megfelelő ápolási szokások, de külső tényezők, mint az extrém hőmérsékletkülönbségek vagy irritáló anyagok felerősíthetik a száraz bőrre való hajlamot. Nedvességhiány, egyoldalú táplálkozás és a lélek problémái belülről elősegíthetik száraz bőr kialakulását.
MEGOLDÁS Természetes növényi olajok, amelyek a lipid összetételükben hasonlítanak a bőr zsírjához, ideálisak a száraz és nedvességszegény bőrnek. A homoktövis és a lótusz kombinációja erősíti a sejtmembránt és stabilizálja a bőr védőrétegét. Az irritációra hajlamos bőr megerősödik és regenerációja javul. A hyaluronsav megköti és megőrzi a nedvességet.